6 maart 2015

Over de blog

La vie est belle is meer dan een producent van vegetarische en biologische producten. Via deze blog willen we iedereen een kijk geven achter de schermen van ons bedrijf en jullie tonen waar onze organisatie voor staat.

De artikelen op deze blog zijn steeds gelinkt aan één of meerdere van de vier thema’s. Deze categorieën vertegenwoordigen de kernwaarden waar we bij La vie est belle voor staan. Aan de hand van deze blog willen we tonen dat La vie est belle meer is dan een producent van vegetarische producten. De mensen (people) en het milieu (planet) zijn voor La vie est belle van cruciaal belang, zowel vandaag als in de toekomst.

Ecologisch

Eén van de principes van de biologische landbouw is het in stand houden van en samenwerken met de dynamische
kringlopen binnen ons milieu. Daarom gaat La vie est belle constant op zoek naar manieren om duurzamer te werken en de bedrijfsprocessen te “verduurzamen”. Dit streven kent geen eindstation, en is een oneindig proces waar voortdurend aan gewerkt wordt.

Binnen La vie est belle maken we dit concreet door te letten op het energieverbruik en de CO2-uitstoot van onze activiteiten, door steeds biologische en verantwoorde voeding te eten en te verwerken, maar ook door producten aan te kopen van lokale landbouwers en producenten en zo de korte ketens te versterken. La vie est belle haalt zoveel mogelijk ingrediënten en grondstoffen uit de directe omgeving. Zo kunnen we aan de slag met versere producten, hebben we een lagere impact op het milieu en creëren we betere relaties met de boeren en producenten.

Rijkelijk

La vie est belle wil bewijzen dat vegetarisch eten geen belemmering hoeft te zijn, in tegendeel! Het productgamma van La vie est belle toont net aan dat onze wereld rijk is aan grondstoffen en ingrediënten om vegetarische voeding lekker, gezond en gevarieerd te serveren. Ons bedrijf zet deze filosofie om in de praktijk door rijkelijk te experimenteren met een breed scala aan producten. Onze vegetarische burgers en spreads zijn uitsluitend gemaakt op basis van biologische producten. Daarnaast bereiden we ingrediënten zoals pickles of chutney ook gewoon helemaal zelf. Ons productassortiment is erg gevarieerd en alle producten zijn rijk aan smaken, ingrediënten en gezonde voedingsstoffen!

64510_534070999957599_708213010_nToegewijd

Bij La vie est belle staan de medewerkers centraal. Als bedrijf streven we ernaar steeds rekening te houden met hun waarden en behoeften. Hierbij staat een sociale, positieve en toegankelijke omgang met elkaar centraal. Dit reflecteert in een gezonde interesse naar elkaar en hoe het met iedereen gaat. Binnen het bedrijf bestaat er geen typische hiërarchie maar is iedereen gelijk voor de wet. Een positieve werksfeer is van uiterst belang en daarnaast krijgt de ergonomie van de fysieke bedrijfsactiviteiten ook de nodige aandacht.

Om het intern functioneren te verbeteren is La vie est belle steeds op zoek naar manieren om de productieprocessen te optimaliseren. Net zoals in de natuur wordt er veel belang gehecht aan het principe van “regeneratie en vernieuwing”. Elke dag opnieuw op zoek gaan naar nieuwe, en betere manieren van werken.

Fouten maken is een noodzakelijk stap in dit proces. Dit is geen eindig proces, maar is een “work in progress”. “Duurzaam zijn” is niet iets dat je zomaar bent, maar betekent dat je dagelijks probeert bij te leren en op zoek gaat naar mogelijkheden om een positieve impact te hebben van de werkvloer tot het leefmilieu.

Oprecht

Binnen korte ketens staan langetermijnrelaties met lokale leveranciers centraal. Elke schakel binnen de keten verdient een eerlijke prijs. Net zoals iedere persoon recht heeft op loon naar werken.

Tegelijkertijd kiest La vie est belle er steeds voor om uitsluitend met biologische producten te werken. Onze producten bevatten geen ongezonde additieven of bewaarmiddelen. Wij, bij La vie est belle, verzekeren u als consument dat we uitsluitend producten maken die we zelf ook thuis serveren. Niet voor niets gaat onze leuze als volgt “100% biologisch, 200% uit het hart”.

De vier waarden die hierboven zijn opgelijst vormen de identiteit van La vie est belle. De artikelen op deze blog zijn steeds gekoppeld aan minstens één van deze vier waarden. Onze blog is de ideale manier om ons beter te leren kennen en te ontdekken waar La vie est belle echt voor staat.

Menu Title