De Kinowa-burger: bereid met superfood van eigen kweek

De nieuwe Kinowa-burger is het exponent van de La vie est belle-filosofie. Een smaakvolle burger, vol gezonde voedingsstoffen en bijna uitsluitend bereid met lokale grondstoffen. Maar wat maakt deze grondstoffen nu net zo speciaal en waarom noemen we die Superfoods? We gidsen je even door de ingrediëntenlijst en introduceren je in de wereld van de Superfoods.

Vlaamse quinoa
Het hoofdbestanddeel van het nieuwste La vie est belle-product is quinoa, een Zuid-Amerikaanse graansoort uit de Andes. Quinoa is de afgelopen jaren aan een ware opmars bezig. De verklaring voor deze opmars is het feit dat quinoa geen gluten maar toch veel vitaminen en mineralen bevat. Door deze gezonde eigenschappen steeg de vraag naar quinoa ook in Europa.

MarcVDit jaar komt de quinoa van Land Farm & Men uit Wallonië maar vanaf volgend jaar kiest La vie est belle voor quinoa van Marc Verhofstede. De Zultse boer zag al snel potentieel in het groeien van Vlaamse quinoa. Na enkele jaren van onderzoek ging de bioboer in 2015 aan de slag. Het gewas biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor wisselteelt.

La vie est belle kiest bewust voor een intense samenwerking met Marc Verhofstede (zie foto aan de linkerkant). Een directe link met de boer is een garantie voor de beste kwaliteit van bij ons, en een eerlijke prijs voor de landbouwer.

Bekijk de reportage (Bron: VRT-nieuws) over het quinoa-project van Marc Verhofstede
Meer info: www.bio-compost.be

Gepelde amandelnoten
Amandelen hebben een hoge voedingswaarde, zijn rijk aan eiwitten en leveren veel energie aan het lichaam. Ze bevatten een hoog gehalte aan mineralen zoals kalk, kalium en fosfor. Deze mineralen versterken de zenuwnetwerken in het lichaam.

Amandelnoten dienen tevens als een natuurlijk ontsmettingsmiddel. Hun werking desinfecteert de darmen en voorkomt ontstekingen van de maag en urinewegen. Amandelnoten zijn dus niet enkel gezond, ze hebben tevens een positieve geneeskrachtige werking.

Red beet (Beta vulgaris) in the vegetables counter, Burlˆv outside Malmˆ.

Rode biet
Rode biet (zie foto aan de linkerkant) is rijk aan magnesium, kalium, foliumzuur en vezels. Het is een groente die in onze omgeving ook makkelijk te telen valt. Het rode pigment van de biet bevat antioxidanten die je lichaam beschermt tegen hart- en vaatziekten. Rode biet heeft tevens een positieve impact op je spijsvertering en verbetert de stofwisseling in je lichaam. Een heerlijk gezonde superfood van bij ons.

Gepeld hennepzaad
Ook hennepzaad kan aan het rijtje van superfoods worden toegevoegd. Het zaad, ook wel kempzaad genoemd, bevat een grote hoeveelheid complete eiwitten. Dit betekent dat de eiwitten opgebouwd zijn uit verschillende aminozuren wat zeer zeldzaam is bij plantaardige producten. Dit maakt gepeld hennepzaad een ideaal ingrediënt voor vegetarische voeding. De eiwitten in hennepzaad worden vlot herkend door ons lichaam en worden heel makkelijk opgenomen.

Het hennepzaad bevat tevens een hoge dosis onverzadigde vetzuren en is rijk aan vezels. In ons huidig voedingspatroon zit de verhouding tussen de omega 3, 6 en 9 vetzuren helaas vaak fout. Hennepzaad levert het menselijk lichaam de ideale verhouding tussen omega 3, omega 6 en omega 9 vetzuren. Vezels daarentegen zijn essentieel voor een goede spijsvertering. Vezels zijn de onverteerbare delen van je voeding. Tijdens de reis doorheen je lichaam maken die vezels je lichaam van binnenuit schoon. Gepeld hennepzaad is niet alleen een gezond maar tevens erg nuttig ingrediënt voor een evenwichtige voeding en een goed gevoel.

Chia_Seeds_macro_2Chiazaad
Chiazaad  (zie foto aan de linkerkant) komt van de Mexicaanse muntplant Chia. De bloemen van deze plant produceren kleine zaadjes en die zitten boordevol goede voedingsstoffen zoals eiwitten, antioxidanten, calcium, kalium, ijzer, foliumzuur, omega-3-vetzuren en borium. Het eten van chiazaad heeft een aantal gezondheidsvoordelen. Het verlaagt de kans op botontkalking en is goed voor hart- en bloedvaten. De vezels op hun beurt hebben een positieve impact op de stoelgang.

Edelgistvlokken
Edelgistvlokken worden gemaakt op basis van een gedroogde, inactieve gist. Deze gist is een ééncellig organisme of schimmel. De gist wordt gekweekt, geoogst, gewassen en uiteindelijk gedroogd. Bij het drogen onstaan er vlokken of schilfers.

Edelgistvlokken bevatten van nature vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur. De Vitamines B dragen in het algemeen bij tot het aansterken van je weerstand. Vitamine B6 geeft je een energiek gevoel en helpt bij vermoeidheid. Edelgistvlokken zijn tevens rijk aan plantaardige eiwitten en vormen een mooie toevoeging voor mensen met een veganistisch dieet.

Belgische appel-perenstroop
De appel-perenstroop is gemaakt van de vruchten van hoogstammige appel- en perenbomen uit het Pajottenland. Het fruit van de oude Belgische rassen is erg donker van kleur, enigszins zuur van smaak en erg rijk aan ijzer. Voor 1 kg stroop heb je 7 kilogram fruit nodig. Met 50% appelen en 50% peren is de verhouding van het biologisch geteelte fruit perfect in evenwicht. Het fruit wordt gekookt, gescheiden en dan ingedikt. Eens de stroop klaar is wordt er geen extra zoetstof aan toegevoegd. Puur natuur dus!

Shiro miso
Shiro miso is een pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen die vaak gebruikt wordt in de Japanse keuken. Dit type miso heeft een heel hoog umami-gehalte. Umami wordt in de Japanse keuken gezien als de vijfde smaak naast zoet, zout, bitter en zuur. Dit type miso is een natuurlijke smaakversterker die vooral voorkomt in voedingsmiddelen die zijn gedroogd, gerookt, gefermenteerd of gegist, gezouten of ingemaakt.

Door het fermentatieproces behoudt de soja zijn voedzame eigenschappen en wordt het karakter van de pasta versterkt. Het eindresultaat zit tevens vol probiotica, stoffen die de goede bacteriën ondersteunen in onze darmen. Een gezond darmstelsel is de basis voor een goede vertering, een sterk immuunsysteem en de beste garantie voor een betere opname van voedzame stoffen. Aangezien miso per schip wordt vervoerd, is de ecologische voetafdruk van dit ingrediënt tevens vrij beperkt.

Nieuwsgierig om de Kinowa te proeven? Ontdek hem via onze verkooppunten

Ontdek de volledige ingrediëntenlijst en ga aan de slag in keuken met onze serveersuggestie.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
9Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu Title