Koken met La vie est belle: De RizRiz

Vegetarisch koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Vanuit La vie est belle willen we jullie dan ook inspireren met enkele eenvoudige en smakelijke gerechten. Want de vegetarische keuken – op basis van een La vie est belle-product – is vooral heerlijk lekker! 

Vandaag op het menu:
De La vie est belle RizRiz-burger mepalmkool, pastinaak en dadels, champignons met sesa& aardpeer.

Kokenmetlveb-rizriz2

INGREDIENTEN
1 bundel palmkool
2 medjool dadels
1 pastinaak
1 el kurkuma
1 el bouillonpoeder
Peper en zout naar smaak250 gram champignons
1 el olijfolie of sesamolie
1 el sesamzaadjes
1 el tamari of sojasaus3 aardperen
1 el olijfolie
een snufje zout

 

AAN DE SLAG


Palmkool, pastinaak & dadels

Was de pastinaak en snij het kroontje ervan. Snij de pastinaak in blokjes, besprenkel met olijfolie en voeg een eetlepel kurkuma toe. Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven (200°C).
Snij de palmkool in reepjes en blancheer deze gedurende een minuut in kokend water met een eetlepel bouillonpoeder.
Meng de palmkool, pastinaak en voeg de stukjes dadels toe. Besprenkel met olijfolie.
Kruid naar smaak met peper en zout.

Aardpeer

Schil de aardpeer en snij in fijne reepjes. Doe deze in een ovenschotel, besprenkel met olijfolie en een snufje zout.
Plaats in een voorverwarmde oven van 175 graden voor ongeveer een half uurtje.

Champignons
Kokenmet-lveb-rizriz Borstel de champignons met een champignonborsteltje. Stoof een fijngeperst teentje look in olijfolie of sesamolie. Voeg de champignons toe en bak ze een tiental minuutjes met een eetlepel tamari of shoyu (sojasaus). Op het einde voeg je een lepel sesamzaadjes toe. Roer alles goed door en laat nog een minuut garen.

RizRiz

Bak de RizRiz burgertjes zoals aangegeven op de verpakking in de oven of in de pan.

Neem een groot bord en schik alle groenten rond de burgers.

Smakelijk! 🙂

KokenmetLveb-rizriz4

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook15Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu Title