De partybox falafel mix: ontwikkeld door chef-van-het-huis Lieven Deraeve

Speciaal voor de feestdagen presenteert La vie est belle de Falafel mix, een partybox met drie smakelijke falafelvarianten van de hand van chef-van-het-huis Lieven Deraeve. Dit verdient een woordje uitleg van de chef.

Lveb: Dag Lieven, een nieuw La vie est belle-product in de rekken, proficiat! Maar waarom hebben jullie beslist om net falafel te maken en geen ander product?

LD: Ikzelf ben al lang geïnteresseerd in de keuken van het Midden-Oosten. Sommige gerechten zijn eeuwenoud en hebben een fantastische geschiedenis. De smaken komen de laatste jaren ook overwaaien naar onze contreien en worden steeds vaker in restaurants opgepikt. Daarnaast is het ook een erg lekkere en gezonde keuken.
2016 is tevens het jaar van de peulvrucht, de ideale bron voor eiwitten in een evenwichtig dieet. Deze twee elementen samen maken falafel een evidente keuze.

Lieven-Deraeve-Lveb

Chef van het huis Lieven Deraeve

Lveb: Waarom een box met drie varianten?

LD: Met La vie est belle willen we tonen dat vegetarische producten helemaal niet traditioneel hoeven te zijn en er net mateloos veel mogelijkheden zijn om smaken te combineren en te experimenteren. De drie varianten zijn echter wel steeds samengesteld op basis van de drie belangrijkste elementen van de falafel: een peulvrucht, groenten en kruiden. Maar we hebben deze basis opengetrokken naar andere ingrediënten, smaken en invloeden.

“Ikzelf ben al lang geïnteresseerd in de keuken van het Midden-Oosten.” Lieven Deraeve

Lveb: Deze box bevat hapjes, is dit bewust?

LD: Het formaat is zeker ook een bewuste keuze. Hapjes worden vaak gedeeld en door ze te delen gaan ze vaker over de tong en wordt er vaker over gesproken. Eten delen maakt een maaltijd gezelliger en socialer.
Het formaat is echter geen beperking, de hapjes kunnen dienen als aperitief, als voorgerecht, in een slaatje of als onderdeel van het hoofdgerecht. De keuze van hoe er mee aan de slag te gaan laten we over aan onze klanten.

Lveb: Hoe heb je de smaken bepaald?

Partybox Falafel mix

De falafels zijn vanaf 2017 ook per smaak te koop

LD: De smaak van de ‘Oh so Original’ was de moeilijkste om te bepalen. Voor ons was het belangrijk om de falafel voldoende sappig te maken en er tevens voor te zorgen dat de smaak er echt uitspringt door het gebruik van verse groenten en kruiden.
De ‘French kiss’ is gemaakt op basis van linzen met gemarineerde tomaat, verse peterselie, ui en look. Met de ‘Deep Purple’ leggen we de focus op twee lokale ingrediënten; een basis van bruine bonen en rode biet en een zoet accent van dadels.

“Met La vie est belle willen we tonen dat vegetarische producten helemaal niet traditioneel hoeven te zijn en er net mateloos veel mogelijkheden zijn om smaken te combineren en te experimenteren.” Lieven Deraeve

Lveb: Hebben jullie na de feestdagen plannen met de falafels?

LD: Mid januari is het de bedoeling om de falafelvarianten apart te gaan verkopen. De partybox is dus de ideale manier om de smaken te leren kennen, en zo kan je vanaf 2017 jouw favoriet(en) apart kopen in natuurvoedingswinkels of de versafdeling van het bio warenhuis.
We zijn alvast nieuwsgierig naar jullie feedback!

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
39Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu Title