La vie est belle is verliefd op ‘bio’

Kiezen voor duurzaam geproduceerd biologisch eten is, net als geen of minder vlees eten, een bewuste keuze. De biosector was en is een voortrekker in veggieland.

De eerste vleesvervangers werden door biobedrijven geproduceerd. De eerste biowinkels zetten ook steevast in op plantaardige eiwitbronnen als peulvruchten en volkoren granen.

Lveb is verliefd op bio

Vlnr: Nele, Stefaan, Karel, en Lieven Deraeve

We zoeken het niet te ver

Vandaag nemen biologische ondernemers zoals La vie est belle het voortouw in het

zoeken naar meer lokale ingrediënten om de voetafdruk van hun vegetarische producten te verkleinen. Voor de productie van de Kinowa-burger sloot La vie est belle rechtstreekse overeenkomsten af met Belgische producenten. De biologische quinoa wordt in Vlaanderen geteeld, het hennepzaad komt uit Lokeren, en ook de rode biet en selder komen van een bioboerderij uit de nabije omgeving. Deze gezonde, smaakvolle en originele ingrediënten komen dus 100% van eigen bodem.

“Duurzaamheid is een proces. Als je een gezond, eerlijk en kwalitatief product wil, dan is het echt goed dat je rechtstreeks contact hebt met mensen uit je buurt. We zoeken ook passie bij onze producent en leggen die producent ook geen quota’s op. Het is eerder: wat kan jij ons leveren? Soms is dat niet genoeg en moeten we dingen elders zoeken. De vraag is er wel.
Stefaan Deraeve, zaakvoerder

Liefde voor bio

Goede ingrediënten als garantie voor een goede smaak

Qua additieven en hulpstoffen bestaat er een groot verschil tussen biologische en gangbare vegetarische groenteburgers. Vegetarische biologische groenteburgers zijn zo natuurlijk mogelijk: ze moeten genoeg smaak en voedingswaarde van zichzelf hebben en bevatten zo weinig mogelijk toevoegingen. In gangbare veggieburgers wordt soms gewerkt met een additief dat het volume verhoogt. Dat kan niet in bio! Bij La vie est belle vormen voedzame, biologische groenten het hoofdingrediënt van de smaakvolle burgers.

“Ik ben echt verliefd op bio. Ik vind dit zo’n mooi, prachtig, inspirerend project! Lekker, authentiek en duurzaam. Dat zijn voor mij de kernwaarden van bio”
Stefaan Deraeve, zaakvoerder

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu Title